Kirke / 15. dec. 2022 – Julekoncert

15. dec. 2022 – Julekoncert

Lys i mørket – Jul i hjertet

- en koncert om julen og alt det, den gør ved os.

Torsdag den 15. december kl. 19.00 i Flinterup Kirke.

Det handler om lys, jul og glæde, når fløjtenisten Tine Karlshøj-Andersen og pianisten Andreas Flensted-Jensen giver koncert i Flinterup kirke.

Midt i årets mørkeste tid kommer julen og bringer lys i vore sind og glæde i vore hjerter. Stemningen bliver magisk, når vi samles i vinterens tunge mørke. For mørket viger for julens glædelige budskab, som bringer lys og håb.

Men hvorfor er det julen kan det? Hvad er det, det handler om, og hvordan har det udspillet sig gennem tiden? Hvor kommer vores traditioner fra, og hvorfor er de så vigtige for os?

Julen er en blanding af det kristelige og det folkelige:
Glæden over Jesu fødsel, stald, krybbe og engle, julesalmer, stjerner og vise mænd.
Jul er også julekalender, julemand, julemad, juletræer, julepynt, julelys, luciaoptog, julemarkeder, julegløgg og julebag.
Hvordan hænger det hele sammen, og hvad er det egentlig julen handler om?

Alt det dykker vi ned i i fællesskab i denne koncert.
Sammen synger vi de traditionelle julesange. På fløjte og klaver bliver de helt store julehits fortolket sammen med klassiske værker, som hører julen til – samt nogle af de melodier man bare skal nå at høre i julen. Det hele bliver kædet sammen af Tines fortællinger om musikken og julen og læsning af et meget traditionelt og rørende juleeventyr.

Fortællekoncerten fokuserer på at gøre musikken nærværende og vedkommende, hvad enten man hører den tit, eller for første gang. Her er den hyggelige stemning i højsædet, og det må bestemt godt være både interessant og sjovt at høre klassisk musik.

Tine Karlshøj-Andersen er uddannet fløjtenist på Musikhögskolan i Malmö med debut fra solistklassen på det jyske musikkonservatorium. Hun spiller som freelancer med flere af de største orkestre i Danmark og Sverige. Tine har en omfattende koncertvirksomhed, der tager udgangspunkt i at formidle musikken.

Med sig på klaver har hun Andreas Flensted Jensen. Andreas er uddannet på musikvidenskabeligt institut, Københavns universitet. Han er en alsidig musiker, som blandt andet også har skrevet og instrueret musicals for børn. Andreas er en eftertragtet akkompagnatør, som også har stor succes i samarbejdet med flere andre kunstnere.

Tine og Andreas har dannet duo sammen siden 2011. Der er en ganske særlig stemning fyldt med humor og varme, når de spiller sammen.

Så kom endelig til Flinterup Kirke denne aften, og få lys i øjnene og jul i hjertet.

Læs mere på fløjtenist.dk