Kirke / Diverse alment / Barnetro.dk

Barnetro.dkMålet med hjemmesiden barnetro.dk er at formidle kristendom og de værdier, som den danske kultur og det danske samfund bl.a. bygger på. Det sker gennem en interaktiv hjemmeside med små spil, sjove tegninger og en præsts fortællinger for på den måde at gøre kirke og kristendom levende for børn. Siden er et anderledes og nyt element i den vigtige formidling af kristen børnelærdom og dåbsoplæring til de yngste børn.

Børn - og voksne - der bruger den nye hjemmeside barnetro.dk vil møde et landskab, hvor kirken er det centrale samlingspunkt.

I kirken møder vi præsten, der beder børnene om hjælp til at invitere folk til kirke. De kan for eksempel invitere forældrene med barnet, der skal døbes, det forelskede par, eller pigen der sørger over tabet af sin bedstemor.

Præsten fortæller så henholdsvis om dåb, bryllup eller begravelse, og til hver fortælling knytter sig et spil, der udfordrer barnets fantasi, leg og læring.

Børnene kan også møde Jesus, spille på kirkens orgel og bede fadervor.

 

Børn får hovedrollen i kirken

Siden kommer rundt om de centrale kirkelige handlinger og vigtige bibelske tekster, der bliver præsenteret på en ligefrem og tilgængelig måde for børn.

De bliver gennem hjemmesiden udfordret til at forholde sig til folkekirken gennem leg og læring, og de kommer dermed til at spille en hovedrolle i kirken.

Webmaster Preben Lemann