Kirke / Corona-opdatering

Corona-opdatering

Hurra, hurra,

endelig kom den gode nyhed, så vi kan vende tilbage til normale tider i vores kirker:

Areal- og afstandskrav i folkekirken og andre trossamfund ophæves pr. 11/08 2021

Sundhedsstyrelsen har ophævet anbefalingerne om 1 meters afstand mellem personer og 2 meter, når der synges.

Det betyder, at de såkaldte arealkrav også kan ophæves, herunder i folkekirken og andre trossamfund.

Kirkeminister Joy Mogensen har set frem til dagen, hvor sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger giver mulighed for at udfase adgangsbegrænsningerne til indendørs gudstjenester og andre aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund.

– Det har været meget svært at forstå, at der var grænser for, hvor mange man kunne samles i kirken til et bryllup eller en konfirmation, men ikke til festen bagefter. Derfor er jeg naturligvis rigtig glad over de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som ni ud af ti partier i Folketinget havde aftalt, at vi skulle vente på. Nu kan både små og store familier igen mødes i kirken og synge sammen som før til både hverdag og fest. Det trænger vi til.

Med de ændrede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen ophæves arealkravet med virkning fra lørdag den 14. august 2021.